Ливърпул направи важна крачка към финала в Шампионската лига. Червените

...
 Ливърпул направи важна крачка към финала в Шампионската лига. Червените
Коментари Харесай

Ливърпул се устреми към финала в Шампионската лига

 
Ливърпул направи значима крачка към финала в Шампионската лига. Червените победиха с 2:0 Виляреал на Анфийлд в първия дуел от полуфиналите.

 

Тимът на Юрген Клоп от самото начало доминираше, само че не успяваше да преодолее добре проведената отбрана на жълтата подводница преди почивката. Мане и Салах пропуснаха по една чиста опция, а удар на Тиаго срещна гредата. В началото на втората част обаче крепостта падна.

 

Ливърпул поведе след автогол на Первис Еступинян (53`), а две минути по-късно Садио Мане удвои. Голове на Фабиньо и Робъртсън пък бяха анулирани поради засади, а Виляреал не сътвори никаква заплаха пред вратата на Алисон за целия мач. Така мърсисайдци взеха добър и подобаващ задатък, който дава мотив на почитателите да не престават да мечтаят за квадрупъл.

 

В предходните два кръга в ШЛ тимът на Юрген Клоп решаваше всичко в първите си мачове, в които обаче гостуваше, след което позволи загуба от Интер, която е и последното проваляне за тима въобще.

 

Виляреал към този момент два пъти в профил по пътя си към полуфиналите тимове, които бяха фаворизирани. Първо това се случи с Ювентус, а по-късно и с Байерн Мюнхен. Жълтата подводница имаше три победи и едно тъждество в последните си четири гостувания в Шампионската лига преди дуела на Анфийлд. Единственият различен път, в който този тим бе на полуфинал в най-престижната клубна конкуренция, те изгубиха от Арсенал. Това се случи през сезон 2005/06.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР